Saturday 20 April 2013

Φωλιές με μπέικον και αυγά



Σε ποιον δεν αρέσουν τα αυγά και το μπέικον; Στη συγκεκριμένη συνταγή, φτιάχνουμε για εσάς ένα εύκολο σνακ με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι. Είναι ό,τι πρέπει για το πρωινό της Κυριακής αλλά και για οποιαδήποτε άλλη μέρα!


Για τις φωλιές θα χρειαστούμε:


6 φέτες ψωμί του τοστ
6 αυγά
6 φέτες μπέικον
6 κ.σ. τυρί που λιώνει
λίγο πιπέρι για το τέλος
ταψάκι για muffins



Με ένα κουπ- πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά τα ψωμάκια για να χωράνε στις θήκες των muffins 


Πρέπει να γίνουν κάπως έτσι


Τα τοποθετούμε σε κάθε εσοχή της φόρμας 


Σε ένα τηγάνι ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά το μπέικον, τόσο ώστε να πάρει λίγο χρώμα 



Βάζουμε τις φέτες του μπέικον πάνω σε κάθε ψωμί και φροντίζουμε στη μέση κάθε ψωμιού να μένει μια λακουβίτσα


Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε κάθε φέτα, μία κουταλιά της σούπας τυρί


Βάζουμε τα ψωμάκια στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί


Βγάζουμε από το φούρνο και στη μέση κάθε φωλιάς βάζουμε ένα αυγό


Βάζουμε πάλι στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά
Μόλις τα βγάλουμε από την κουζίνα, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και οι φωλιές είναι έτοιμες. Σερβίρουμε αμέσως και τις καταναλώνουμε ζεστές






 Tips


Εάν δεν έχετε μπέικον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αλλαντικό
Αν το ταψάκι σας δεν είναι αντικολλητικό βουτυρώστε λίγο τις θήκες πριν βάλετε το ψωμί
Ξεφορμάρετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού



4 comments:

Φαίνονται πεντανόστιμα τα άτιμα!
Προτείνω να χτυπηθούν τα αυγά και να γίνουν περισσότερες φωλιές. θα χάσει από εμφάνιση, αλλά στη γεύση μάλλον θα είναι το ίδιο :)

Τέλεια ιδέα! Το ειχα δει κάποτε στην τηλεόραση αλλα δεν το τολμησα. Τα δείχνετε πολυ ωραια και αναλυτικα οποτε θα το δοκιμασω!
Λεω να το κανω με κρις κρις τοστιμο. Κατα τη γνωμη μου το καλυτερο και πιο αφρατο ψωμι του τοστ!

Φιλικα,
Νένα

Post a Comment