Sunday 7 April 2013

Κοτόπουλο με τυρί και bacon




Κατά γενική ομολογία το κοτόπουλο μπορεί να καταναλωθεί με άπειρους τρόπους. Τι θα λέγατε λοιπόν αν με λίγα υλικά, καταφέρνατε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο, που δεν έχει πολλές θερμίδες και δεν είναι από αυτά που έχετε συνηθίσει;
 Χαιρετήστε θερμά το bacon και το τυρί γιατί θα μας χρειαστούν

Θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά: 


1 φιλέτο κοτόπουλο
3-4 φέτες μπέικον
μία κούπα τυρί κίτρινο που να λιώνει (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
150 ml περίπου κρέμα γάλακτος light
μπαχαρικό καρινό ή  ό,τι άλλο θέλετε για το κοτόπουλο
γλυκιά πάπρικα
λίγο αλάτι
λίγο λάδι για το τηγάνι


Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Έπειτα κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε πλάγιες φέτες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια


Ζεσταίνουμε το τηγάνι με ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και το μπέικον προσθέτοντας μόνο μπαχαρικά


Μόλις πάρουν χρώμα τα τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ


Προσθέτουμε το τυρί


Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φροντίζοντας να πάει παντού


Πασπαλίζουμε με πάπρικα


Bάζουμε στο φούρνο το φαγητό μέχρι να ροδοκοκκινήσει 
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε 



Tips
Το συγκεκριμένο φαγητό συνδυάζεται εκπληκτικά με μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

0 comments:

Post a Comment