Friday 10 May 2013

Τριπλή λουκανικόπιτα


Κλασική Ροδίτικη λουκανικόπιτα, συνταγή της μανούλας που τρώμε σε κάθε τραπέζι και βεβαίως, βεβαίως έχει την τιμητική της στο blog! 

 Θα χρειαστούμε:


1 σφολιάτα
4 φέτες τυρί του τοστ
6 λουκάνικα
κέτσαπ
μουστάρδα
1 αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο 


Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε λίγη μουστάρδα


Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη κέτσαπ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι


Τοποθετούμε τα λουκάνικα κατα μήκος


Τοποθετούμε πάνω από τα λουκάνικα το τυρί


Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε πλάγιες γραμμές και στις δύο πλευρές της σφολιάτας με απόσταση περίπου 3 δάχτυλα μεταξύ τους 


Διπλώνουμε τις κορυφές προς τα μέσα και μετά κάθε λωρίδα τη μία πάνω στην άλλη εναλλάξ


Στο τέλος θα πρέπει να είναι κάπως έτσι.
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε τη λουκανικόπιτα λίγο πριν το ψήσιμο

Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά.




Tips


Mπορείτε να τη φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα, να την βάλετε στο ψυγείο και να την ψήσετε λίγο πριν τη σερβίρετε
Εμείς στη συνταγή χρησιμοποιήσαμε λουκάνικα από κοτόπουλο και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο


0 comments:

Post a Comment