Tuesday 21 May 2013

Choco Giraffe


Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με μία μικρή τσαχπινιά στην εμφάνιση που το κάνει να μοιάζει με.. καμηλοπάρδαλη. Μπορείτε ιδανικά να το φτιάξετε στα παιδιά σας, θα το λατρέψουν! Συνδυάστε το επίσης με παγωτό, του ταιριάζει πολύ!



Θα χρειαστούμε:


5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλέυρι
1 κ.σ. μπεικιν πάουντερ
1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 1 βανιλια σε σκόνη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ. κακάο
πραλίνα φουντουκιού



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς



Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά


Προσθέτουμε τη ζάχαρη


Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια


Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα


Σε ένα πιάτο κοσκινίζουμε μία φορά το αλεύρι


Και το κοσκινίζουμε άλλη μία φορά μέσα στο μείγμα μας


Το ανακατεύουμε πολύ απαλά διπλώνοντας από την άκρη προς το κέντρο. Προσέχουμε να μην κάνουμε απότομες κινήσεις, προκειμένου  να μείνει ο αέρας μέσα και να γίνει πιο αφράτο το γλυκό


Χωρίζουμε περίπου ενάμισι φλιτζάνι από το μείγμα και στο υπόλοιπο κοσκινίζουμε 2 κουταλιές τις σούπας κακάο και ανακατεύουμε πάλι, απαλά


     Έτσι έχουμε χωριστά ένα μέρος από το άσπρο μείγμα και ένα μέρος από το μείγμα με το κακάο




Ραντίζουμε το ταψί του φούρνου με λίγο νερό και βάζουμε πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα
Στη συνέχεια βάζουμε το άσπρο μείγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε τυχαίες γραμμές με τη ζύμη πάνω στο ταψί



Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι κάπως έτσι 



Βάζουμε στο φούρνο για λιγότερο από 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί λίγο η ζύμη


Στη συνέχεια, αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα, πάνω στην ήδη ψημένη ζύμη 


Με μια μαρίζ την απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά



Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε νωπή πετσέτα 


Απλώνουμε μία  μεγάλη δόση πραλίνας φουντουκιού στη ζύμη και την τυλίγουμε με προσοχή με τη βοήθεια της πετσέτας, προκειμένου να μη μας σπάσει 





0 comments:

Post a Comment