Friday 14 June 2013

Κοτόπουλο με καρύδα και σάλτσα μάνγκο




Φτιάχνουμε για εσάς ένα φανταστικό και εξωτικό κοτόπουλο που δεν μένει ποτέ παραπάνω από 10 λεπτά στο τραπέζι, κάθε φορά που το φτιάχνουμε. Σας πείσαμε;

Για το κοτόπουλο θα χρειαστούμε:





Για το κοτόπουλο :

2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε 16 λωρίδες
1 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια καρύδα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
λάδι για το τηγάνισμα


Για την sauce:

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μάνγκο ή σε κονσέρβα
μία τσιμπιά κάρυ σε σκόνη
1 κ.σ μέλι
2-3 σταγόνες Tabasco
λίγο κόλιανδρο (προαιρετικά)


Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το κάρυ το αλάτι και το πιπέρι


Ανακατεύουμε καλά όλα τα καρυκεύματα και αφήνουμε στην άκρη το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά 


Βάζουμε σε μπολ η σε βαθιά πιάτα το αλεύρι, το αυγό που το έχουμε χτυπήσει λίγο, και την καρύδα

Περνάμε τις λωρίδες κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι


Μετά τις βουτάμε στο αυγό


Και τέλος στην καρύδα και τις αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί


Τηγανίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα 



Στη συνέχεια ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία sauce με την οποία συνοδεύουμε το κοτόπουλο 






0 comments:

Post a Comment