Monday 1 July 2013

Οι πιο αφράτοι λουκουμάδες





Τέλειοι και αφράτοι λουκουμάδες εν όψει! Είναι και καλοκαιρινοί γιατί τους κάναμε στη Ρόδο και είναι και συνταγή της μανούλας, άρα τους αγαπάμε περισσότερο.
Αν σας αρέσουν δεν έχετε απλά να τους δοκιμάσετε..

Για τους λουκουμάδες, θα χρειαστούμε:



2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά
1.5 κ.σ. μέλι
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
μισό κουταλάκι αλάτι
χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, κανέλα, πραλίνα φουντουκιού, καρύδια ή ό,τι άλλο προτιμάτε για το γαρνίρισμα




Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα δυο αλεύρια, τη μαγιά  και την πορτοκαλάδα


Προσθέτουμε λίγο νερό, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά


Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό


Πρέπει να γίνει ένας χυλός που να μην είναι πολύ σφιχτός


Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε  το μείγμα να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα


Θα ξέρουμε ότι το μείγμα είναι έτοιμο, όταν διπλασιαστεί και γεμίσει η επιφάνεια του μικρές φούσκες

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε ένα κατσαρολάκι


Ξεκινάμε τώρα να σας αναλύσουμε την πρακτική της μαμάς για το τέλειο σχήμα-τηγάνισμα λουκουμάδων! Έχει ως εξής: πιάνουμε λίγο χυλό με το χέρι, πιέζουμε να βγει το μείγμα ανάμεσα στον αντίχειρα και στον δείκτη και το βάζουμε σε ένα κουτάλι


Το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και σχηματίζονται (τέλειες) μικρές μπαλίτσες
(Πρέπει να βουτάτε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να μην κολλάει το μείγμα)

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί οι λουκουμάδες, με μέλι, κανέλα και οτιδήποτε άλλο μας αρέσει 



 Οι ανιψιές μας, προτίμησαν την πραλίνα φουντουκιού αντί για το μέλι και το διασκέδασαν ιδιαιτέρως!

Thank you girls!












0 comments:

Post a Comment