Thursday 21 November 2013

Γεμιστό brownie




Το brownie είναι ένα γλυκό που καμία από τις δυο μας δεν συμπαθούσε ποτέ. Ίσως γιατί είναι λίγο βαρετό, χωρίς πολλές εκπλήξεις..Έπρεπε με κάποιο τρόπο να το φέρουμε στα μέτρα μας και να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον. Τελικά τα καταφέραμε! Το γεμίσαμε με σοκολατολιχουδιές και έτσι σε κάθε κομμάτι δε ξέρεις τι γέμιση θα σου τύχει, είναι έκπληξη! Το μόνο κακό είναι ότι τρως ασταμάτητα μέχρι να πετύχεις όλες τις γεύσεις.. 
Αλλά ποιος πραγματικά μπορεί να αντισταθεί σε ένα ένα τέτοιο κομμάτι ζουμερού brownie; 

Για το brownie θα χρειαστούμε:




  • 125γρ. κουβερτούρα
  • 180γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • διάφορα σοκολατάκια (εμείς βάλαμε twix, mars, snickers, lila pause και μινι cookies)



Ξεκινάμε!




Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο




Ανακατέβουμε συνέχεια με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα




Κατεβάζουμε από το μπεν-μαρί, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 




Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατέβουμε μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά




Κάπου εδώ θα μοιάζει με μια πηχτή κρέμα




 Ρίχνουμε το αλεύρι




Ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί καλά


Σε ένα μικρό ταψάκι  βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε το μισό μείγμα και βάζουμε πάνω τις λιχουδιές




Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω




Προσέχουμε να πάει παντού και να καλύψει όλα τα σοκολατάκια 

Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για το τελικό αποτέλεσμα γιατί ο χρόνος από φούρνο σε φούρνο διαφέρει


Μπορείτε να σερβίρετε τα brownies σκέτα, με παγωτό, ή να τα συνοδέψετε με γάλα.. Με όποιο τρόπο και αν το δοκιμάσετε, ελπίζουμε να τα απολαύσετε!





 TIPS:

  • Μη χρησιμοποιήσετε αυγοδάρτη δε θέλουμε να δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα στο μείγμα και δε θέλουμε να φουσκώσει. Ανακατέψτε  με ένα απλό κουτάλι.
  • Όσο περισσότερη είναι η ποικιλία της γέμισης τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπληξη σε κάθε κομμάτι!

0 comments:

Post a Comment