Monday 4 November 2013

Cheesecake με ζελέ


Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του cheesecake ψυγείου, είναι το cheesecake με ζελέ. Είναι τόσο δροσερό και ελαφρύ που είναι πολύ πιθανό να ξεχάσετε ότι τρώτε κανονικό γλυκό!

Για το cheesecake με ζελέ, θα χρειαστούμε:


1,5 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. τυρί κρέμα
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
κρέμα γάλακτος όσο το τυρί κρέμα και λίγο παραπάνω
Μερικά βύσσινα σε κομπόστα ή λίγο γλυκό του κουταλιού βύσσινο




Σε ένα μπολ διαλύουμε το ένα φακελάκι ζελέ με τη μισή ποσότητα νερού από όσο λέει στις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στη συσκευασία του ζελέ



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και τα τοποθετούμε σε μια στρόγγυλη φόρμα ή σε πυρέξ σαν βάση μπισκότου. Τα πατάμε με ένα κουτάλι και στρώνουμε καλά το μείγμα



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς



Στο μείγμα με το τυρί και την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε  το ζελέ που έχουμε διαλύσει ήδη με το μισό νερό. Ιδανικά το ζελέ θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό



Ανακατεύουμε καλά τα δυο μείγματα




Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε πάνω στη βάση μπισκότου και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες


Παράλληλα ετοιμάζουμε και το δεύτερο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας και το αφήνουμε σε μια άκρη. Μετά από 3 ώρες, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε στην επιφάνεια του το ζελέ που έχουμε ήδη φτιάξει 



Βάζουμε τα βύσσινα σε διάφορα σημεία και ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το ζελέ και να μπορεί να κόβεται ομοιογενώς το γλυκό




2 comments:

Πολύ όμορφο! Υπέροχη εμφάνιση!

Ευχαριστούμε πολύ!

Post a Comment