Strawberry Banoffee

Θεικό γλυκό που συνδιάζει καραμέλα, φράουλα και μπανάνα.

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

The Coca-Cola cake

Το πιο σοκολατένιο κέικ, με το πιο απίστευτο υλικό

Μπισκότα με κουάκερ και μέλι

Υγιεινό σνακ με νιφάδες βρώμης

Tuesday 21 May 2013

Choco Giraffe


Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με μία μικρή τσαχπινιά στην εμφάνιση που το κάνει να μοιάζει με.. καμηλοπάρδαλη. Μπορείτε ιδανικά να το φτιάξετε στα παιδιά σας, θα το λατρέψουν! Συνδυάστε το επίσης με παγωτό, του ταιριάζει πολύ!



Θα χρειαστούμε:


5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλέυρι
1 κ.σ. μπεικιν πάουντερ
1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 1 βανιλια σε σκόνη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ. κακάο
πραλίνα φουντουκιού



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς



Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά


Προσθέτουμε τη ζάχαρη


Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια


Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα


Σε ένα πιάτο κοσκινίζουμε μία φορά το αλεύρι


Και το κοσκινίζουμε άλλη μία φορά μέσα στο μείγμα μας


Το ανακατεύουμε πολύ απαλά διπλώνοντας από την άκρη προς το κέντρο. Προσέχουμε να μην κάνουμε απότομες κινήσεις, προκειμένου  να μείνει ο αέρας μέσα και να γίνει πιο αφράτο το γλυκό


Χωρίζουμε περίπου ενάμισι φλιτζάνι από το μείγμα και στο υπόλοιπο κοσκινίζουμε 2 κουταλιές τις σούπας κακάο και ανακατεύουμε πάλι, απαλά


     Έτσι έχουμε χωριστά ένα μέρος από το άσπρο μείγμα και ένα μέρος από το μείγμα με το κακάο




Ραντίζουμε το ταψί του φούρνου με λίγο νερό και βάζουμε πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα
Στη συνέχεια βάζουμε το άσπρο μείγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε τυχαίες γραμμές με τη ζύμη πάνω στο ταψί



Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι κάπως έτσι 



Βάζουμε στο φούρνο για λιγότερο από 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί λίγο η ζύμη


Στη συνέχεια, αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα, πάνω στην ήδη ψημένη ζύμη 


Με μια μαρίζ την απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά



Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε νωπή πετσέτα 


Απλώνουμε μία  μεγάλη δόση πραλίνας φουντουκιού στη ζύμη και την τυλίγουμε με προσοχή με τη βοήθεια της πετσέτας, προκειμένου να μη μας σπάσει 





Sunday 12 May 2013

Nutella cheesecake




Ένα πολύ νόστιμο και αμαρτωλό cheesecake που δε χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ακόρεστη κατανάλωση και άδειο στομάχι!


Θα χρειαστούμε:


Για τη βάση

1.5 πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γρ. περίπου βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας νουτέλα


Για την κρέμα στη μέση

450 γρ. τυρί κρέμα
2 κούπες νουτέλα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος


Για την τελευταία στρώση

125 γρ. σοκολάτα
μισή κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο


Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα


Προσθέτουμε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά νουτέλα και χτυπάμε ξανά το μείγμα


Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα


Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει 


Προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί


Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη


Την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα


Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου 


Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες




Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε την τελική επικάλυψη


 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία



Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε



Προσθέτουμε  ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά



Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά





Tips

Αν θέλουμε στη βάση μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά τριμμένα φουντούκια
Μπορούμε να βάλουμε μία βανίλια στο μείγμα της νουτέλας με το τυρί, για έξτρα γεύση

Friday 10 May 2013

Τριπλή λουκανικόπιτα


Κλασική Ροδίτικη λουκανικόπιτα, συνταγή της μανούλας που τρώμε σε κάθε τραπέζι και βεβαίως, βεβαίως έχει την τιμητική της στο blog! 

 Θα χρειαστούμε:


1 σφολιάτα
4 φέτες τυρί του τοστ
6 λουκάνικα
κέτσαπ
μουστάρδα
1 αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο 


Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε λίγη μουστάρδα


Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη κέτσαπ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι


Τοποθετούμε τα λουκάνικα κατα μήκος


Τοποθετούμε πάνω από τα λουκάνικα το τυρί


Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε πλάγιες γραμμές και στις δύο πλευρές της σφολιάτας με απόσταση περίπου 3 δάχτυλα μεταξύ τους 


Διπλώνουμε τις κορυφές προς τα μέσα και μετά κάθε λωρίδα τη μία πάνω στην άλλη εναλλάξ


Στο τέλος θα πρέπει να είναι κάπως έτσι.
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε τη λουκανικόπιτα λίγο πριν το ψήσιμο

Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά.




Tips


Mπορείτε να τη φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα, να την βάλετε στο ψυγείο και να την ψήσετε λίγο πριν τη σερβίρετε
Εμείς στη συνταγή χρησιμοποιήσαμε λουκάνικα από κοτόπουλο και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο


Wednesday 1 May 2013

Κουλουράκια με άχνη και ανθόνερο

   
Πριν μερικές ήμερες βρεθήκαμε στο σπίτι μιας φίλης, της Σαββίνας, με αφορμή τα κουλουράκια με άχνη και ανθόνερο που θα έφτιαχνε η μαμά της. Δε ξέρουμε αν τα φτιάχνουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, πάντως στη Ρόδο είναι αρκετά διαδεδομένα, ειδικά το Πάσχα. Επειδή λοιπόν αυτά τα κουλουράκια είναι πολύ μυρωδάτα και πολύ νόστιμα, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την τέλεια συνταγή.



Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:




1 κιλό βούτυρο γάλακτος (τύπου Lurpak) σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη άχνη 
2 αυγά
μισό ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
μισό ποτήρι του κρασιού νερό
 περίπου 1.5 κιλό αλεύρι και ίσως λίγο παραπάνω αν το πάρει η ζύμη
1 φακελάκι baking powder
ανθόνερο  για το τέλος
1 κιλό ζάχαρη άχνη για να τα καλύψουμε


Σε μία λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει



Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη


Βάζουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε


Μόλις ομογενοποιηθούν βάζουμε το ποτήρι με το ανθόνερο και το νερό


Ρίχνουμε περίπου ένα κιλό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό μείγμα



Αφήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι, προσθέτοντας λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι


Ζυμώνουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να έχουμε μία ωραία μαλακή ζύμη που να μπορεί να πλάθεται


Πλάθουμε τα κουλούρια μας και τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα


Μόλις βγουν από το φούρνο θα είναι κάπως έτσι

Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά


Βάζουμε σε ένα μπολ ανθόνερο και σε ένα μπολ ζάχαρη άχνη


Βουτάμε γρήγορα ένα κουλούρι στο ανθόνερο και μετά το βουτάμε κατευθείαν στη ζάχαρη άχνη


Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κουλούρια


Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε κι άλλη άχνη, όπως κάνουμε με τους κουραμπιέδες

Αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά

Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί ή τάπερ για να διατηρηθούν για μέρες


Tips

Όταν τα βάλετε στη λαδόκολλα πριν το ψήσιμο μην τα βάλετε πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί φουσκώνουν 
Μη βάλετε μαργαρίνη, θέλουμε βούτυρο γάλακτος γιατί τους δίνει εκπληκτικό άρωμα



Special thanks to:

Tάση 
Σαββίνα
Τασούλα
Ελένη



Μέχρι και η Ράσκα τρελάθηκε με τη μυρωδιά των φρέσκο-φουρνισμένων κουλουριών και δεν ξεκολλούσε από την κουζίνα!