Strawberry Banoffee

Θεικό γλυκό που συνδιάζει καραμέλα, φράουλα και μπανάνα.

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

The Coca-Cola cake

Το πιο σοκολατένιο κέικ, με το πιο απίστευτο υλικό

Μπισκότα με κουάκερ και μέλι

Υγιεινό σνακ με νιφάδες βρώμης

Friday 14 June 2013

Κοτόπουλο με καρύδα και σάλτσα μάνγκο




Φτιάχνουμε για εσάς ένα φανταστικό και εξωτικό κοτόπουλο που δεν μένει ποτέ παραπάνω από 10 λεπτά στο τραπέζι, κάθε φορά που το φτιάχνουμε. Σας πείσαμε;

Για το κοτόπουλο θα χρειαστούμε:





Για το κοτόπουλο :

2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε 16 λωρίδες
1 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια καρύδα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
λάδι για το τηγάνισμα


Για την sauce:

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μάνγκο ή σε κονσέρβα
μία τσιμπιά κάρυ σε σκόνη
1 κ.σ μέλι
2-3 σταγόνες Tabasco
λίγο κόλιανδρο (προαιρετικά)


Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το κάρυ το αλάτι και το πιπέρι


Ανακατεύουμε καλά όλα τα καρυκεύματα και αφήνουμε στην άκρη το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά 


Βάζουμε σε μπολ η σε βαθιά πιάτα το αλεύρι, το αυγό που το έχουμε χτυπήσει λίγο, και την καρύδα

Περνάμε τις λωρίδες κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι


Μετά τις βουτάμε στο αυγό


Και τέλος στην καρύδα και τις αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί


Τηγανίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα 



Στη συνέχεια ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία sauce με την οποία συνοδεύουμε το κοτόπουλο 






Monday 10 June 2013

Cashew-butter με σοκολάτα


Εάν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο, σίγουρα θα λατρέψετε και το βούτυρο από κάσιους. Οι εναλλακτικές σας με αυτό το σούπερ άλειμμα είναι άπειρες.
 Μπορείτε να το αλείψετε σε ψωμί ή σε φρυγανιές και να το συνδυάσετε με μέλι, με πραλίνα φουντουκιού, με μαρμελάδα ή ακόμα να το φάτε και σκέτο. Επίσης είναι πολύ ωραίο για γέμιση σε κρουασανάκια με σοκολάτα ή πάνω σε κρέπες. Είναι τέλειο ακόμα και πάνω σε παγωτό. Εμείς σας δίνουμε τη βασική συνταγή και επιλέξτε εσείς πως θα το καταναλώσετε!




Για το άλειμμα από κάσιους θα χρειαστούμε:



500 γρ. κάσιους ανάλατα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι




Βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους


Τα χτυπάμε για λίγο, ανοίγουμε το καπάκι και με ένα κουταλάκι κατεβάζουμε από τα τοιχώματα τα κομματάκια που έχουν μείνει, κλείνουμε και ξαναχτυπάμε.
Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί (αρκετές)

 Χτυπάμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά 


Όσο χτυπάμε το μείγμα, τόσο περισσότερο θα γίνεται σαν κρέμα 


Μόλις δούμε ότι έχει γίνει κρέμα, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι

  
Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και χτυπάμε ξανά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς  


Θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι


Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαζάκι ή σε ένα τάπερ που κλείνει καλά





Προσοχή! Είναι εθιστικό, εάν είστε σε δίαιτα μην το φτιάξετε!


Tips

Το βούτυρο από κάσιους διατηρείται στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα
Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλους ξηρούς καρπούς 
Άν βάλετε σοκολάτα υγείας εκτός από σούπερ υγιεινό θα είναι και νηστίσιμο





P.S. 
Ευχαριστούμε τη  Σαββίνα για την πολύτιμη βοήθεια της