Tuesday 30 December 2014

Bασιλόπιτα - Carrot Cake




Φέτος φτιάχνουμε τέλειο carrot cake και το κάνουμε βασιλόπιτα! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Θα χρειαστούμε: 



3 φλιτζάνι καρότο λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
4 αβγά
1 φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουτ. γλυκού baking powder

Για το γλάσο (προαιρετικά)

300 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
400 γρ. άχνη ζάχαρη



Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν



Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα


Ανακατεύουμε το καρότο με τα καρύδια και τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ



Ανακατεύουμε μαλακά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα 


Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την επιφάνεια της και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του cake. Τοποθετούμε και ένα φλουρί, τυλιγμένο με ένα αλουμινόχαρτο, στο cake. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στη μια ώρα, παίρνουμε ένα μαχαίρι και το τοποθετούμε προσεκτικά στην επιφάνεια του cake. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, διαφορετικά περιμένουμε λίγο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι.

Για το γλάσο ανακατεύουμε σε ένα μίξερ την κρέμα τυριού με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και την άχνη ζάχαρη. Απλώνουμε στην επιφάνεια του cake (αφού έχει κρυώσει) σε σχήματα της αρεσκείας μας

Καλή Πρωτοχρονιά και καλή Χρονιά!
 







0 comments:

Post a Comment