Strawberry Banoffee

Θεικό γλυκό που συνδιάζει καραμέλα, φράουλα και μπανάνα.

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

The Coca-Cola cake

Το πιο σοκολατένιο κέικ, με το πιο απίστευτο υλικό

Μπισκότα με κουάκερ και μέλι

Υγιεινό σνακ με νιφάδες βρώμης

Friday 31 January 2014

Hash brown cupcakes με τυρί και bacon



Οι λέξεις hash brown ή hashed browns χρησιμοποιούνται στη γλώσσα της μαγειρικής για να υποδηλώσουν έναν απλό τρόπο παρασκευής σύμφωνα με τον οποίο κομμάτια πατάτας τηγανίζονται αφού πρώτα έχουν κοπεί σε πολύ μικρά κομμάτια. Εμείς φτιάξαμε μια συνταγή για εσάς στην οποία δεν θα τηγανίσουμε τις πατάτες, θα τις κόψουμε όμως σε πολύ μικρά κομμάτια και θα φτιάξουμε με αυτά νόστιμες, αλμυρές  φωλιές σαν cupcakes!

Είναι πρωτότυπα, εντυπωσιακά, εννοείται νόστιμα και εύκολα! Σας πείσαμε να τα δοκιμάσετε;


Για περίπου 10 hash brown cupcakes θα χρειαστούμε:



1 μεγάλη πατάτα τριμμένη και στημένη καλά 
5 αβγά
3 φέτες μπέικον τσιγαρισμένο
3 κ.σ. γάλα
2 κ.σ ελαιόλαδο
μισή κούπα τυρί gouda
μισή κούπα τυρί cheddar
αλάτι και πιπέρι



 Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι στην τριμμένη πατάτα και ανακατεύουμε καλά


 Σε θήκες για cupcakes βάζουμε 1-1.5 κουταλιά από το μείγμα. Πατάμε καλά το μείγμα με το κουτάλι για να μην προεξέχει και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουν όλες οι θήκες. Στη συνέχεια  βάζουμε τα μικρά cupcakes στο φούρνο για περίπου 45' με 50'  στους 175 βαθμούς.
Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανά στις άκρες, είναι έτοιμα


Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αβγά με το γάλα



Προσθέτουμε το bacon στο μείγμα



Προσθέτουμε και τα τυριά



Ανακατεύουμε και το μείγμα μας είναι έτοιμο


Μόλις οι φωλιές πατάτας είναι έτοιμες, με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με το μείγμα αβγού και ψήνουμε ξανά για περίπου 20 λεπτά

Τα cupcakes μας είναι έτοιμα!!


Καλή επιτυχία!







Sunday 26 January 2014

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Philadelphia και δαμάσκηνα


 


Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συγκεκριμένη συνταγή μας εξέπληξε με τη νοστιμιά της.. Απαιτεί λίγα και φθηνά υλικά, επίσης λίγο χρόνο ψησίματος κι όμως η πλούσια και ζουμερή γεύση του κοτόπουλου δεν περιγράφεται! Οι δικοί μας καλεσμένοι το τίμησαν δεόντως, ελπίζουμε και οι δικοί σας! 
Πάμε να ξεκινήσουμε!





Για 3 μερίδες θα χρειαστούμε:


3 φιλέτα κοτόπουλου
300γρ. τυρί κρέμα
5 δαμάσκηνα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Carino (μείγμα μπαχαρικών) ή άλλο μπαχαρικό για κοτόπουλο 


Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα μαζί με το σκόρδο 


Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη γαλοπούλα και τα δαμάσκηνα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για να είναι ομοιόμορφο το μείγμα της γέμισης μας


Στη συνέχεια χαράζουμε  το φιλέτο αρκετά βαθιά  και του κάνουμε μια ''τσέπη'', το μέρος δηλαδή που θα βάλουμε τη γέμιση

Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε με το μείγμα τυριού και κλείνουμε τη σχισμή με οδοντογλυφίδες πιάνοντας τις δυο πλευρές του κοτόπουλου 

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε  αντικολλητικό τηγάνι, το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών carino (ή ό,τι άλλο διαθέτουμε) και το αφήνουμε τόσο ώστε  να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. 
 Το αφήνουμε περίπου 2 με 3 λεπτά ανά μεριά

Μόλις τα φιλέτα μας  πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα


Την κλείνουμε σαν πουγκί και βάζουμε λίγο νερό στο ταψάκι μας.
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά


Το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο και... πεντανόστιμο!!
Καλή επιτυχία!







Tips:
  • Φροντίστε όταν πιάνετε το κοτόπουλο να φοράτε γάντια. Στις φωτογραφίες δεν έχουμε βάλει για να δείξουμε καλύτερα τη διαδικασία
  • Αν δεν έχετε γάντια στο σπίτι, φροντίστε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία να πλύνετε και να απολυμάνετε σωστά τα χέρια σας
  • Αφού κόψετε το κοτόπουλο, φροντίστε να πλύνετε καλά και σε ξεχωριστό μέρος τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε