Strawberry Banoffee

Θεικό γλυκό που συνδιάζει καραμέλα, φράουλα και μπανάνα.

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

The Coca-Cola cake

Το πιο σοκολατένιο κέικ, με το πιο απίστευτο υλικό

Μπισκότα με κουάκερ και μέλι

Υγιεινό σνακ με νιφάδες βρώμης

Friday 21 February 2014

Chicken Alfredo Spaghetti


Chicken Alfredo Spaghetti.. Αλήθεια, είστε έτοιμοι να φάτε δυο πιάτα;




Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:



1 πακέτο μακαρόνια
100 με 150 γρ. παρμεζάνα
70 γρ. βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος κανονική ή light
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
αλάτι
μπαχαρικό carino
1 κύβο κότας 



Σε ένα αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια


Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο μείγμα


Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και carino και αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα σε κάθε πλευρά


Αφού βράσουν τα μακαρόνια και λίγο πριν τα στραγγίσουμε, κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό από αυτό με το οποίο έβρασαν. Μέσα στο ζεστό νερό, διαλύουμε ένα κύβο κότας. Αυτό το ζωμό το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει


Μόλις βράσει ο ζωμός, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος 


Λίγο πριν πάρει βράση, προσθέτουμε στο μείγμα τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά
Στη συνέχεια προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε προκειμένου να πάει σε όλο το μείγμα


Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!


Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια τους τη Χαρά, την Αντιγόνη και το Θάνο!

Thursday 13 February 2014

Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα



Ναι, καλά καταλάβατε..Αυτή είναι μια συνταγή για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου..Καρδιές, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα..σας θυμίζουν κάτι;


Φτιάχνουμε λοιπόν για εσάς νόστιμα πιτάκια με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα, έναν ασυνήθιστο συνδυασμό γεύσεων που δίνει ένα φοβερό γευστικό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα λοιπόν αν γιορτάζετε ή όχι τη συγκεκριμένη γιορτή, φτιάξτε αυτές τις λιχουδιές και απολαύστε τες με τους αγαπημένους σας!


Για τη συνταγή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:


1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
1 κουπ - πατ σε σχήμα καρδιάς



Αρχικά ξεχωρίζουμε τα δυο φύλλα κρούστας και ανοίγουμε το κάθε ένα με τον πλάστη 


Με ένα κουπ - πατ σε σχήμα καρδιάς, κάνουμε σχήματα πάνω στο φύλλο 


Αφαιρούμε το περιττό φύλλο γύρω από τα σχήματα και το κρατάμε σε μια άκρη.
Ό,τι μείνει από τη σφολιάτα, το ενώνουμε σε μια μπάλα, το ανοίγουμε με τον πλάστη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με πριν


Τοποθετούμε τις καρδιές στο ταψί και με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε. Βάζουμε μια κουταλιά πραλίνα φουντουκιού και μια μικρότερη κουταλιά μαρμελάδα




Με ένα πινέλο βρέχουμε τις άκρες της κάθε καρδιάς για να κολλήσουμε από πάνω το 'καπάκι' της, δηλαδή μια ίδια καρδιά 


Αφού κλείσουμε τις καρδιές, με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες τους, για να μην ανοίξουν και χυθεί το μείγμα στο ψήσιμο 


Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα



Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη 


Tips

Μπορείτε να αλλάξετε τη γέμιση και να βάλετε εναλλακτικά φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα ή από τα υλικά που σας έχουμε δώσει, να βάλετε μόνο το ένα ή μόνο το άλλο