Strawberry Banoffee

Θεικό γλυκό που συνδιάζει καραμέλα, φράουλα και μπανάνα.

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

The Coca-Cola cake

Το πιο σοκολατένιο κέικ, με το πιο απίστευτο υλικό

Μπισκότα με κουάκερ και μέλι

Υγιεινό σνακ με νιφάδες βρώμης

Monday 28 April 2014

Μουχαλεμπί


Το μουχαλεμπί είναι παραδοσιακό ανατολίτικο γλυκό και είναι ουσιαστικά κρέμα που αρωματίζεται είτε με ανθόνερο, είτε με μαστίχα. Το χαρακτηριστικό της συνταγής είναι ότι χρησιμοποιείται το ρυζάλευρο, προκειμένου να πήξει η κρέμα. Κυκλοφορούν πολλές εκδοχές της συγκεκριμένης συνταγής, εμείς κάναμε για εσάς μια εύκολη, την οποία αρωματίσαμε με βανίλια και είναι εξίσου φανταστική!


Για το μουχαλεμπί θα χρειαστούμε:


1 λίτρο γάλα
230 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ρυζάλευρο
2 βανίλιες σε σκόνη ή 1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια
κανέλα για το πασπάλισμα


Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός από τη κανέλα) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ρυζάλευρο


Μόλις διαλυθεί, τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατευτούμε συνέχεια, μέχρι να πήξει το μείγμα 


Σερβίρουμε σε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια, πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε το μουχαλεμπί στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες μέχρι να το καταναλώσουμε







Tuesday 22 April 2014

Εύκολα Τρουφάκια


Για εσένα που έχεις λιγούρες, για εσένα που θες να φτιάξεις ένα εύκολο γλυκό στο παιδί σου ή για εσένα που δηλώνεις απλά choco lover φτιάχνουμε super σοκολατένια τρουφάκια με υλικά που βρήκαμε στο σπίτι. Θα τα λατρέψεις!

Θα χρειαστούμε:


125 γρ. κουβερτούρα 
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ. τριμμένο μπισκότο Oreo (ή ό,τι έχετε στο σπίτι)
4 κουτ. σούπας σιρόπι καραμέλας
sprinkles για τη διακόσμηση


Τοποθετούμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ενώ παράλληλα σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Λίγο πριν βράσει η κρέμα γάλακτος, τη βγάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε πάνω στην κουβερτούρα


Με μια μαρίζ ανακατεύουμε σταδιακά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς και το βάζουμε στο ψυγείο για δυο με τρεις ώρες, μέχρι να σφίξει


Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα και ρίχνουμε σ' αυτό το σιρόπι καραμέλας. Ανακατευτούμε μέχρι να πάει παντού


Προσθέτουμε 100 γραμμάρια από το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία ρολάρουμε στο υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο ή σε sprinkles



Διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα




Monday 14 April 2014

Πασχαλινά κουλουράκια




Πασχαλινά κουλουράκια! Παράδοση, ιεροτελεστία, οικογενειακές στιγμές, συνταγές που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.. αυτά μας έρχονται στο μυαλό τέτοιες μέρες, με αντίστοιχες συνταγές.. 

Για τα κουλουράκια θα χρειαστούμε:


400 γρ. φυτίνη
375 γρ. βούτυρο αγελάδος
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γάλα
μισό ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 βανίλιες
1 baking powder
1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό για το άλειμμα


Με ένα μίξερ ανακατεύουμε τη φυτίνη και το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν



Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα


Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και ανακατεύουμε


Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι


Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στη ζύμη 


Πλάθουμε κουλουράκια σε μεσαίο μέγεθος, τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου ένα εικοσάλεπτο, μέχρι τα κουλουράκια να κοκκινίσουν 



Wednesday 9 April 2014

Φανουρόπιτα

Η φανουρόπιτα είναι παραδοσιακή γλυκιά νηστίσιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας και προσφέρεται ανήμερα στην ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου. Όσοι την φτιάχνουν, ζητούν με την προσφορά της πίτας να βρουν κάτι που ψάχνουν. Αυτά αναφορικά με την ιστορία και την παράδοση..
 Ωστόσο η φανουρόπιτα μπορεί να καταναλωθεί πολύ εύκολα σαν ένα οποιοδήποτε cake, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο κόπο ή περίεργα υλικά. Επειδή λοιπόν τη συγκεκριμένη συνταγή την έχουμε φτιάξει αμέτρητες φορές και επειδή είναι πολύ απλή και εύκολη, σας τη δίνουμε και ελπίζουμε να την κάνετε γρήγορα δική σας!

Θα χρειαστούμε:


500 γρ. φαρίνα
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (ή εναλλακτικά χυμό πορτοκάλι)
1 ποτήρι σπορέλαιο (ή μισό ελαιόλαδο)
1 ποτήρι λευκό κρασί (ή κόκκινο)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
5 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
1 πρέζα γαρύφαλλο (προαιρετικά)


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 και σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 


Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και το αλεύρι σταδιακά και ανακατευτούμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα


Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε



Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα για cake και προσθέτουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε την πάνω επιφάνεια με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για περίπου 40 με 50 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι η φανουρόπιτα έχει ψηθεί, εάν βυθίσουμε στο εσωτερικό της ένα καθαρό μαχαίρι και βγει στεγνό