Saturday 20 April 2013

Εκπληκτική μελιτζανοσαλάτα



Αν ψάχνετε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μελιτζανοσαλάτα, βρεθήκατε το σωστό μέρος.  Βέβαια πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι η δική μας εκδοχή είναι και πολύ νόστιμη. Πάμε να ξεκινήσουμε!


Για τη μελιτζανοσαλάτα θα χρειαστούμε:



4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα το πόσο έντονη γεύση προτιμάτε
ένα ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, λάδι και ξύδι




Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια χαράζουμε την επιφάνεια τους και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα και ένα τέταρτο


Στη μια ώρα ελέγχουμε το εσωτερικό τους με ένα μαχαίρι. Πρέπει να είναι μαλακό.
 Αν ωστόσο θέλουν περισσότερο ψήσιμο τις αφήνουμε για ακόμη ένα τέταρτο ή μισή ώρα. Όταν ψηθούν θα πρέπει να είναι κάπως έτσι


Τις αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το εξωτερικό τους περίβλημα για να μείνει μόνο το εσωτερικό


Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε και τα σποράκια από το εσωτερικό της μελιτζάνας


Αφού καθαρίσουμε όλες τις μελιτζάνες βάζουμε την ψίχα μέσα σε ένα μίξερ


Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι,το σκόρδο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ


Προσθέτουμε λίγο λάδι, ξύδι και αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν



Καλή επιτυχία!


Tips
  • Η δοσολογία της συνταγής αντιστοιχεί σε περίπου 5 με 6 μερίδες. Αν θέλετε παραπάνω ποσότητα απλά αυξήστε τα υλικά
  • Προσοχή με την αναλογία του σκόρδου γιατί την επόμενη μέρα είναι πιο έντονη η γεύση του
  • Η μελιτζανοσαλάτα συνοδεύεται εξαιρετικά με φρέσκο ζυμωτό ψωμί

0 comments:

Post a Comment