Saturday 13 April 2013

Πανσέτες με μέλι και σόγια sauce


Χοιρινές πανσέτες με μέλι και σόγια sauce που θυμίζει κινέζικο φαγητό.. και ναι είναι τόσο τέλειο, όσο φαίνεται!



Θα χρειαστούμε:


 800 γρ. περίπου πανσέτες
soy sauce
3-4 κ.σ. μέλι
σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο λάδι
πιπέρι
σουσάμι



Ρίχνουμε λίγο λάδι στις πανσέτες


Προσθέτουμε το σκόρδο


Μπόλικη σόγια sauce και αρκετό πιπέρι


Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τις πανσέτες στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες μέχρι να μαριναριστούν


Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά μέχρι να να κάψει καλά και τοποθετούμε ομοιόμορφα τις πανσέτες 


Αφήνουμε τη μια πλευρά 2 με 3 λεπτά και γυρνάμε τις πανσέτες και από την άλλη, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μην τις αφήσετε πολύ στη φωτιά, θέλουμε να είναι ζουμερές


Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις περιχύνουμε με μέλι και φροντίζουμε να πάει παντού και από τις δύο πλευρές. Λόγω θερμοκρασίας θα λιώσει αμέσως και θα απλωθεί στο τηγάνι


 Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε 






Tips

Εάν η soy sauce που έχετε πάρει είναι ανάλατη μην ξεχάσετε να προσθέσετε και λίγο αλάτι στο φαγητό
Στο τηγάνι θα μείνει μία ελαφριά σαλτσούλα, μη ξεχάσετε να την προσθέσετε πάνω από τις πανσέτες μόλις τις βάλετε στο πιάτο, είναι πεντανόστιμη
Μην παραψήσετε τις πανσέτες σας γιατί θα σκληρύνουν

0 comments:

Post a Comment