Strawberry Banoffee

Θεικό γλυκό που συνδιάζει καραμέλα, φράουλα και μπανάνα.

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

The Coca-Cola cake

Το πιο σοκολατένιο κέικ, με το πιο απίστευτο υλικό

Μπισκότα με κουάκερ και μέλι

Υγιεινό σνακ με νιφάδες βρώμης

Tuesday 30 December 2014

Bασιλόπιτα - Carrot Cake




Φέτος φτιάχνουμε τέλειο carrot cake και το κάνουμε βασιλόπιτα! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Θα χρειαστούμε: 



3 φλιτζάνι καρότο λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
4 αβγά
1 φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουτ. γλυκού baking powder

Για το γλάσο (προαιρετικά)

300 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
400 γρ. άχνη ζάχαρη



Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν



Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα


Ανακατεύουμε το καρότο με τα καρύδια και τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ



Ανακατεύουμε μαλακά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα 


Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την επιφάνεια της και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του cake. Τοποθετούμε και ένα φλουρί, τυλιγμένο με ένα αλουμινόχαρτο, στο cake. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στη μια ώρα, παίρνουμε ένα μαχαίρι και το τοποθετούμε προσεκτικά στην επιφάνεια του cake. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, διαφορετικά περιμένουμε λίγο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι.

Για το γλάσο ανακατεύουμε σε ένα μίξερ την κρέμα τυριού με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και την άχνη ζάχαρη. Απλώνουμε στην επιφάνεια του cake (αφού έχει κρυώσει) σε σχήματα της αρεσκείας μας

Καλή Πρωτοχρονιά και καλή Χρονιά!
 







Monday 22 December 2014

Λευκά σοκολατάκια




Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, Χριστουγεννιάτικα και πολύ πολύ νόστιμα! Εντάξει μας αρέσουν τα σοκολατάκια αλλά αυτά αλήθεια μας έχουν ξετρελάνει! Δοκιμάστε τα! 

Θα χρειαστούμε:


1 ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πακέτο μπισκότα 
Θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια Choco tags της εταιρίας Silikomart



Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη λευκή σοκολάτα 


Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Παράλληλα θρυμματίζουμε τα μπισκότα


Μόλις λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το θρυμματισμένο μπισκότα

Αδειάζουμε το μείγμα στις φόρμες σιλικόνης και αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια. Έπειτα τα βγάζουμε από τη φόρμα προσεκτικά




Thursday 18 December 2014

Κουραμπιέδες



Γίνονται Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες; Αφού ξέρετε, είμαστε παραδοσιακά κορίτσια εμείς! 

Για τους κουραμπιέδες θα χρειαστούμε:


250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 αβγό
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (με τη φλούδα)
αλεύρι λιγότερο από κιλό, όσο πάρει η ζύμη
ζάχαρη άχνη


Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι αν αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κρατάμε για τη συνέχεια την βανίλια και το αλεύρι. Αλεύρι βάζουμε τόσο ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει αλλά να είναι μαλακή


Στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού


Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι έχουν γίνει γιατί θα είναι ελαφρότεροι και πιο σκληροί από πριν.  Αφήνουμε να κρυώσουν για 5' και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη


  • Για πιο γευστικό αποτέλεσμα αντικαθιστούμε δύο κουταλιές μαργαρίνη με λιωμένο βούτυρο βάζου. 


Sunday 14 December 2014

Βarbecue Spareribs



Δεν θα σε πιστέψουμε αν μας πεις ότι δεν έχεις φάει ποτέ Spareribs. Ειδικά με barbecue sauce είναι μόνο για να γλείφεις τα δάχτυλά σου! 


Για τα BBQ Spareribs θα χρειαστούμε:


1-1.5 κιλό χοιρινή κορτεζίνα 
1 κούπα barbecue sauce
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας κέτσαπ
1/4 κούπας soy sauce
1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι
1 κύβο κότας
πάπρικα


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, την κέτσαπ, τη ζάχαρη, τη barbecue sauce και τη soy sauce


Bράζουμε τα παϊδάκια για τουλάχιστον μιάμιση ώρα μαζί με τον κύβο 


Μόλις βράζουν τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και σκόρδο


Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνεια τους με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τα βάζουμε στο φούρνο


Μόλις αρχίσουν να κοκκινίζουν τα βγάζουμε και τα αλείφουμε ξανά με το μείγμα. Ανά δέκα λεπτά τα βγάζουμε και τα αλείφουμε μέχρι να τελειώσει η sauce. Το αποτέλεσμα είναι καραμελωμένα spareribs που δεν μένουν για πολλή ώρα στο τραπέζι!






Thursday 4 December 2014

Σαλάτα Coleslaw



Ποιος δεν ξέρει τη σαλάτα Coleslaw; Είναι αγαπημένη, είναι μπαλαντέρ σε τραπέζια και φαγητά με φίλους και τρώγεται με τα πάντα - ή τουλάχιστον εμείς την τρώμε με τα πάντα! Όποιος λοιπόν δεν ξέρει την Coleslaw, καλύτερα να τη μάθει όσο είναι νωρίς..

Θα χρειαστούμε:


Ένα μεγάλο μπολ χοντροκομμένο λάχανο
3 καρότα
500 ml περίπου μαγιονέζα
1/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας μουστάρδα



Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη. Ανακατευτούμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και η μαγιονέζα με τη μουστάρδα να ανακατευτούν καλά με τα λαχανικά



Et voila! Tέλειο;